Vacatures voor professionals

 

Vacatures in een dynamische omgeving

 

vacatures in de techniek

Misstanden in de Uitzendbranche

MP 1-8-2017 12:07
Categorieën: Artikel

Zakendoen met een uitzendbureau?
Zorg dan dat u én het uitzendbureau zich aan de regels houden. Deze checklist helpt u een uitzendbureau te selecteren, en om zelf op een eerlijke en veilige manier met uitzendkrachten aan de slag te gaan.

Voorkom misstanden en boetes
De meeste uitzendbureaus werken eerlijk. Maar er zijn ook uitzendbureaus die zich niet aan de regels houden. Dat kan leiden tot uitbuiting van werknemers en oneerlijke concurrentie. Betaalt het uitzendbureau te weinig aan uitzendkrachten die voor u werken? Dan kunnen die uitzendkrachten u aansprakelijk stellen. En zetten uitzendbureaus buitenlandse uitzendkrachten in zonder werkvergunning? Dan kunt ook u daarvoor een boete krijgen. Dit heet ‘ketenaansprakelijkheid’. Zorg dus dat u alleen zakendoet met uitzendbureaus die zich aan de regels houden.

Blijf checken!
Check voordat u met een uitzendbureau in zee gaat of het eerlijk werkt. Maar ook als u al een uitzendbureau heeft gekozen, blijft u controleren of alles goed op orde is. Zijn de tarieven nog wel realistisch? Kloppen de facturen? Hebben uitzendkrachten de juiste papieren? Houd ook in de gaten of u aan uw eigen verplichtingen voldoet. Bijvoorbeeld of u de uitzendkrachten een gezonde en veilige werkomgeving biedt.

Borgen en keurmerken uitzendbureau


Staat het uitzendbureau juist geregistreerd bij de Kamer van Koophandel?
Uitzendbureaus die in Nederland werken, moeten geregistreerd staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De LT Group bedrijven zijn geregistreerd onder bracnhe code 52, Dit is de code voor uitzendbureaus.


Is het uitzendbureau gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid?
Als uw uitzendbureau het keurmerk heeft van de Stichting Normering Arbeid (SNA), beperkt u het risico dat ú aansprakelijk wordt gesteld voor niet afgedragen loonheffingen en btw. LT is gecertificeerd door de SNA en VRO.


Is het uitzendbureau lid van een brancheorganisatie?
Brancheorganisaties stellen kwaliteitseisen aan hun leden, controleren of zij de cao naleven, en helpen hen bij deskundigheidsbevordering. Lidmaatschap van een brancheorganisatie is daarom een aanwijzing dat u zakendoet met een betrouwbaar uitzendbureau. LT is aangesloten bij de ABU.


Betaalt het uitzendbureau de uitzendkrachten genoeg?
Een uitzendbureau mag zelf bepalen welk uurtarief het in rekening brengt. Maar het moet de uitzendkrachten wel genoeg betalen. Dat is in ieder geval het minimumloon. Door de branche waarin wij actief zijn hebben wij zelden te maken met het minimumloon, onze medewerkers verdienen een loon wat gelijkwaardig is aan het loon wat u uw medewerkers betaald. Daarnaast passen wij uw inleen beloning toe waardoor de medewerker van LT gelijk gesteld wordt in loon, vakantiedagen, reiskosten vergoeding, onkostenvergoeding, CAO verhogingen, E.d.

Factureert het uitzendbureau correct?
Facturen moeten voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Onduidelijke en onjuiste facturen kunnen erop duiden dat het uitzendbureau zich niet aan de administratieve regels houdt. De SNA en VRO controleren onze factuurstroom en uitbetalingen aan onze medewerkers.

Heeft het uitzendbureau een G-rekening?
Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening. Het uitzendbureau kan het saldo op de G-rekening alleen gebruiken om loonheffingen en btw aan de Belastingdienst te betalen. LT beschikt over een G-rekening om u als opdrachtgever te vrijwaarden van belasting verplichtingen.


bron:Inspectie SZW en de Belastingdienst 

Reageer

Recente artikelen
op6-2-2018 15:53
663 bekeken | 0 reacties
op18-1-2018 11:56
857 bekeken | 0 reacties
op30-11-2017 14:13
971 bekeken | 0 reacties
op7-11-2017 13:43
891 bekeken | 0 reacties

 

Voor vragen over onze dienstverlening, vragen over vacatures, vragen over advies op maat; Neem alstublieft contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Laatste vacatures per mail ontvangen?

Wil u graag per e-mail passende vacatures ontvangen die aansluiten bij uw profiel?

Maak job search agent

Aanmelden nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Contact

Heijplaatstraat 1b
3089 JB Rotterdam

085 - 30 30 299

info@lt-group.org

© Copyright 2018 LT Group, All right reserved.